Relaţii bilaterale

Relaţii politice

În conformitate cu prevederile Memorandumului de cooperare între cele două ministere, ambasadorul Gabriel Gafița, directorul Direcției America Latină și Caraibe din Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), a efectuat, între 7-9 iulie 2012, o vizită de lucru în Republica Cuba, având convorbiri oficiale cu ambasadorul Elio Rodríguez Perdomo, directorul Direcției Europa și Canada din Ministerul cubanez al Ralațiilor Externe.

Cu acest prilej, ambele Părți au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale, precum și unele probleme internaționale, de interes reciproc. În timpul convorbirilor la MINREX, a avut loc și o întâlnire de curtoazie a delegației române cu Dagoberto Rodríguez Barrera, vice-ministru. Cele două Părți au subliniat cu satisfacție rezultatul pozitiv al demersurilor comune de relansare a relațiilor bilaterale, îndeosebi odată cu sosirea noului ambasador al României la Havana și au exprimat voința comună de a regulariza și dezvolta aceste relații, inclusiv prin desfășurarea consultărilor ministeriale anuale.

Delegația română a mai avut alte întâlniri la Ministerul Culturii, Direcția Relații Internaționale și Institutul Cuban al Cărții, la Ministerul Comerțului Exterior și Investițiilor Strine, Direcția Europa, care au permis explorarea oportunităților pentru proiectele de cooperare comune în diverse domenii (economic-comercial, cultural-artistic, învățământ, educație, cercetare și sport). La toate aceste activități au participat ambasadorii celor două state.

Suspendarea temporară a activității secției consulare

08.06.2019

În perioada 10 iunie-13 iulie 2019, secția consulară a ambasadei României la Havana va suspenda …

România, prezentă la Sărbătoarea Francofoniei

15.03.2019

În cadrul Sărbătorii Francofoniei, Ambasada României la Havana prezintă documentarul…

Tradiția Mărțișorului, serbată la Havana

01.03.2019

Ambasada României la Havana a sărbătorit tradiția Mărțișorului, prin organizarea unei…